Bilgi / Randevu Al

Grafik Tasarım Nedir?

Grafik tasarım yeteneğin, hayal gücü ile harmanlanarak fikir, düşünce veya iletilmesi istenen mesajın teknoloji yardımı aktarılması ve sergilenmesi sanatıdır. Ayrıca grafik tasarım bir iletiyi görsel ya da yazı yoluyla, belirlenen hedef kitleye ulaştırmak amacıyla yapılan görülebilir herhangi bir düzlemde, iki boyutlu veya üç boyutlu olarak yapılan logo, afiş, billboard, kitap, dergi, animasyon, film tasarımı, ambalaj gibi yaratıcılık gerektiren tasarımları oluşturan eğitin dalına grafik tasarım denir.  Grafik tasarımın kendi içerisinde hizalama, denge (asimetrik veya simetrik), karşıtlık, vurgulama, hareket, oran, yakınlık, tekrarlama ve birlik gibi belli başlı sanatsal ölçütleri bulunmaktadır. Bir grafik tasarım oluşturulurken bu grafik tasarım ögelerine dikkat edilerek oluşturulmalıdır.

Grafik tasarım, hayal gücünüze bağlı olarak her şeyi tasarlayabilmenizi, dijital veya basılı ortama aktarabilmenizi sağlar. Grafik tasarımın genel amacı bir mesajı iletmektir. Bu nedenle daha çok reklam ve tanıtım amaçlı kullanılan oldukça etkili bir sanat dalıdır. Kişi veya işletmelerin basılı veya dijital platformlarda kendilerini en iyi şekilde temsil etmelerini sağlar.

Son yıllarda oldukça gelişmiş ve sık olarak kullanılan görsel iletişim sanatıdır. Çok geniş bir iş yelpazesine sahiptir. Çok ufak bir tasarım yapılabildiği gibi, çok büyük tasarımlarda yapılır. İşin büyük veya küçük oluşu yapılan işin kalitesini etkilemez. Grafik tasarımda her yapılan işte titizlik ve özen aynıdır.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN:

İLETİŞİME GEÇ

DİĞER EĞİTİMLER