Bilgi / Randevu Al

AUTOCAD KURSU  

Autocad programı özellikle mimarlık alanında ve tasarı gerektiren alanlarda sık sık kullanılan, dünyaca ünlü bir tasarım programıdır.

Bilgisayar destekli bir tasarım programı olan Autocad, ilk kez 1980li yılların başında Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir firma olan Autodesk firması tarafından geliştirilmeye başlanmıştır. Bu tasarım programı da teknik resim çizmek için kullanılan diğer programlar gibi vektör tabanlı bir programdır. Bunun anlamı da; bu tasarım programı, çözünürlükten bağımsız olarak oluşturulan 2 veya 3 boyutlu geometrik şekilli nesnelerin bir veri kümesidir.


Teknolojinin hızla gelişmesi, yenilikçi fikirleri de beraberinde getirmiştir. Tasarım fikirleri; tekstilden, mühendisliğe kadar her alana yayılmaya başlamıştır. Önceden kullanılan kağıtlar, çizim gereçleri ve zaman kaybı, yerini bilgisayara bırakarak sektörlere kolaylık sağlamaktadır. Tasarımın bilgisayar ortamında çizilmesi, görselinin kaliteli olması ve profesyonellik katması, mesleklerde avantajlı bir yöntem olarak kullanılmasını sağlamaktadır. AutoCad yazılımı da bunun için tasarlanmış özel bir programdır. Kolay kullanım imkanı sunarak, müşterilere görsel zenginlik sunmanızı sağlar. 


Autocad çizim programını, kariyerini ofis ortamında sürdürecek olan mühendis ve mimarların mutlaka bilmesi gerekmektedir. Fakat günümüzde farklı çizim programlarının piyasaya sürülmesine rağmen Autocad en çok tercih edilen çizim programı olarak yerini korumaya devam etmektedir. Autocad’in diğer programlara entegrasyonu da çok kolaydır. Autocad programından projelerinizi dwg, pdf, dxf gibi farklı formatlarda kaydedebilirsiniz.3D programlara kaydettiğiniz dosyaları importlayabilir ve projenizi diğer 3D ortamlarda kullanma imkanı sağlayabilirsiniz.


DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN:

İLETİŞİME GEÇ

DİĞER EĞİTİMLER