Bilgi / Randevu Al

Veri Bilimi (Data Science)

Veri Bilimi (Data Science) Nedir?

Veri Bilimi (Data Science) bir dizi ilkeyi, problem tanımlarını, algoritmaları ve büyük veri kümelerinden gelen açık olmayan ve kullanışlı kalıpları ayıklamak için gerekli süreçleri kapsar. Data Science yani Veri Bilimi, çeşitli şekillerde veri ve bilgi elde etmek için bilimsel yöntemler, süreçler, algoritmalar ve sistemler kullanan, disiplinler arası bir alandır. Veri Bilimi, toplu verileri inceleyerek, bundan mantıklı ve işlevsel sonuçları elde etmeyi hedefler. İstatistik, lineer cebir, matematik, bilgisayar bilimi ve alan bilgisi gibi konuları içerir.

Teknolojilerin topladığı ve depoladığı verilerin zenginliği, dünya genelinde organizasyonların ve toplumların dönüşüme yönelik avantajlardan yararlanmasını sağlıyor.

Veri Bilimi (Data Science) Eğitiminde Neler Öğreneceksiniz?

Veri Bilimi (Data Science) Eğitimi geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebileceğiniz, verileri analiz etmek için strateji geliştirme; verileri analiz için hazırlama; verileri keşfetme, görselleştirme; Python programlama dilini kullanarak verilerle birlikte modeller oluşturma, uygulama ve yazılımlara dağıtarak işlemenize imkan sağlayacak bir programdır.

Veri bilimi eğitiminde, iş analizi, istatistik, modelleme gibi konular detaylı olarak incelenecek.

Veri Bilimi Eğitimi içerisinde; çeşitli araçlarla verileri analizi yaparak elde edilen verilerden anlamlı sonuçlar elde edip karar verme mekanizmasını güçlendirici istatistiksel çalışmaların uygulanması hedeflenir.

Makine öğrenimi ile birlikte, bu konu başlığı altındaki birçok teknik ve teknoloji ile büyük boyutlardaki verilerden anlamlı sonuçlar türetilmesi hedeflenmektedir.

Veri Bilimi (Data Science) Eğitimine Kimler Katılabilir?

Veri Bilimi (Data Science) Eğitimine katılacak olan kişilerin veri, veri analizi, matematik, istatistik, bilgisayar bilimleri, veritabanı, veritabanı sorgulama ve temel Python bilgisine sahip olması beklenmektedir.

Şirketler geleceği açısından büyük ve zorlu bir dönüşüm içerisindeler. Dijitalleşmenin getirdiği baskı, yeni yeteneklerin şirkete adaptasyonu ve tüm organizasyonun veri ile yönetilir bir kültür haline getirilmesi çoğu şirket için ana planlardan birisi. En çok yatırım yapılan alanların başında olan veri bilimi sahip olunan veriler üzerinden organizasyonlar için en verimli çözüm yöntemlerinin geliştirileceği departmanlar olmakla birlikte, bu alanda çalışacak kişilerin uçtan uca veri analizi, yönetimi, modellemesi konularında söz sahibi olması beklenmektedir.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN: