Bilgi / Randevu Al

Kotlin

Kotlin Eğitimi

Kotlin JetBrains tarafından Android, web, sunucu, veri bilimi ve Cross-Platform mobil uygulamalar geliştirmek için oluşturulmuş, açık kaynak kodlu bir yazılım dilidir. Kotlin yazılım dili Google I/O 2017 etkinliğinde Java ve C++ dan sonra Android’in 3. resmi geliştirici dili olarak duyurulmuştur ve böylece popülerliği artmıştır. Kotlin, JVM (Java Virtual Machine) üzerinde çalışan bir programlama dilidir. Kotlin eğitiminin tercih ediliyor olması,  Java ile beraber çalışması, az kod yazımı ile pek çok işin yapılabilmesi, öğreniminin kolay olması ve okunabilirliğinin basit olmasıyla biliniyor. 

Kotlin eğitiminde yazılım dilini öğrenerek hem Android uygulama geliştirebilir, hem de server-side uygulamaları üzerinde uzmanlaşabilirsiniz. Bu eğitim Kotlin dili kullanılarak, Android Studio geliştirme ortamında, Android işletim sistemi için mobil uygulama geliştirmenin detaylarını kapsamaktadır. Eğitim sırasında Kotlin dilinin temelleri, Android işletim sisteminin özellikleri, UI geliştirme, konum servislerinin ve cihaz özelliklerinin kullanımı gibi konular anlatılacaktır. Bu eğitimde dünyanın en yaygın mobil işletim sistemi olan Android için mobil uygulama geliştirme yöntemleri anlatılır.

Yeni bir başlangıç yapıyorsanız ve herhangi bir programlama diline hakim değilseniz ve yeni bir şey öğrenmek istiyorsanız Kotlin eğitimi sayesinde bu yazılım dilinin temellerini öğrenecek ve uygulamaya başlayacaksınız. Java geliştiriciler için Kotlin öğrenmek sıfırdan başlayan birine göre çok daha kolaydır. Ayrıca var olan java ile geliştirilmiş projelerin kotlin ile birlikte çalışabiliyor olmasından dolayı artık Kotlinle geliştirmeye devam edebilirsiniz. Aynı zamanda Android temellerine hakimseniz ve Javadan Kotline geçiş yapmak istiyorsanız bu kurs tam size göre.

Bu eğitimde neler öğreneceksiniz?

  • Kotlin diline hakim olarak programlama yapabileceksiniz.
  • Android programlama dünyasının detaylarına hakim olacaksınız.
  • Tam anlamıyla profesyonel bir şekilde uygulama geliştirebileceksiniz.
  • Aklınıza gelebilecek olan tüm fikirlerinizi mobil uygulamaya dönüştürebileceksiniz.
  • Geliştirdiğiniz uygulamanızı Google Play gibi platformlar ile birçok kişiye ulaştırabileceksiniz.